top of page

ביטחון לאומי

Content Type

Oct 2006

נושאים

ישראל

עמידה איתנה

רשת ההתנגדות

אסטרטגיית הקריסה

דה-לגיטימציה

חזית אזרחית

Hamas, Gaza, Israel, Palestine, Two State Solution, Palestinian Authority, Abu Mazen, Delegitimization, Partner for Peace, Fatah, Legitimacy, Policy Paper, Intersectionality, Anti-Semitism, America, Jewish Peoplehood, Zionism, Emergency Management, Emergency Preparedness, National Security Council, Home-front Command, IDF

לעיתים קיימת ישות שלישית אשר באופן רצוני או לא רצוני מספקת את בסיס הפעולה הטריטוריאלי ממנו יכול ה'פרוקסי' לפעול, במקרים שבסיס הפעולה אינו בשליטת ה'ספונסור' או ה'פרוקסי'.

מארח

מושג

מארח
הגדרה

המושג מארח מתייחס לישות (מדינה או לא-מדינה) שבאופן רצוני או לא-רצוני, מספקת את בסיס הפעולה הטריטוריאלי ממנו יכול ה'פרוקסי' לפעול בשם ה'ספונסור', בקשר למטרה מסוימת. המארח מתקיים במקרים שבסיס הפעולה אינו בשליטת ה'ספונסור' או ה'פרוקסי' עצמם.

רקע

מאמצע המאה ה-20 מוכרת תופעת הפרוקסי במספר הקשרים:

  1. הפרוקסי המדינתי (State Proxy) – במהלך המלחמה הקרה עשו המעצמות שימוש במדינות ובארגוני פרוקסי. מטרתה של מדיניות זו הייתה להשיג מטרות לאומיות, תוך הימנעות מעימות ישיר ביניהן, שעשוי היה להידרדר למלחמה גרעינית.

  2. פרוקסי בשירות הטרור (Terror by Proxy) – החל משנות ה- 1970-80 התפתחה תופעה בה מעצמות ומדינות מפעילות ארגוני טרור שייצגו וישרתו את מטרותיהן.

Read the English Version
bottom of page